Gastenboek

Laat een berichtje achter!

Naam:

Bericht:

captcha
Type de tekens over:

schreef op: 29.07.17 14:46

Beste Leen,
Oefening 2 is correct. De loper mag alleen diagonaal(schuin) en kan dus niet naar a4. Hij kan het paard dus niet verdedigen, en deze gaat verloren.
Succes met oefenen verder!


Foutje in oefening Röntgenaanval schreef op: 28.07.17 19:09

Beste

Kan het dat er in oefening 2 van de röntgenaanval een fout is geslopen?
Als de witte toren de zwarte loper bedreigt en die laatste zich daaropvolgend verplaatst, kan de zwarte loper het zwart paard verdedigen op A4?

Bedankt alvast
Groeten
Leen


Yorrick schreef op: 01.04.17 19:12

Hoi Bjorn,

Op 1. Dd1+ volgt 1.. Lb1, en wit heeft weinig progressie gemaakt met zijn zet.

Groeten!


Bjorn schreef op: 31.03.17 16:01

Hallo,

Ik ben bezig met de oefeningen van mat-in-twee. Voor oefening 13 (http://www.schaakzone.nl/tactiek/mat-in-twee-13.jpg), snap ik niet goed waarom dit mat-in-twee is. Dd1# zou toch de betere optie zijn (mat-in-één dus)? Of mis ik iets?

mvg,

Bjorn


Tarzan schreef op: 12.01.17 17:14

Wat een geweldige en uitermate duidelijke schaakcursus heb ik hier gevonden. Precies wat ik nodig heb om me te gaan oefenen in betere openingen. Ik kom zeker terug, nu even naar badminton om mijn hoofd te ontspannen en daarna weer te gaan schaken.
Bedankt,
Tarzan


Yorrick schreef op: 09.01.17 13:50

Beste Anoniempje, ik heb op dit moment geen losse schaakopdrachtjes om de beweging van stukken te oefenen. Je kan dit wel oefenen door een partijtje tegen de computer te schaken, en dan gewoon alleen te letten op het bewegen van de stukken.


anoniempje schreef op: 08.01.17 20:14

heeft u misschien wat schaakopdrachtjes voor mij om de beweging van de stukken te overhoren?
alvast bedankt


aminata schreef op: 05.01.17 21:58

dit spel vin ik niet zo leuk


Rwin Plesman schreef op: 25.11.16 15:47

Ja ben ik weer en erken direct de jeugd van tegenwoordig !!!
ja zijn toch beter dan ik, maar ik kom nog wel eens terug, Ik zal trainen net als vroeger. Aldus pas maar op jullie WIJSKIDS,,,,,, doei


Rwin plesman schreef op: 25.11.16 15:41

Ik heb lang niet gespeeld,, Edoch het spel op deze site = er goed genoeg voor om het te herstellen qua, fouten ED.
3x gespeeld en ik beken 2x verloren P<V<D.

Grten Rwin.


Bernadette schreef op: 22.09.16 08:31

Hoooiii, die Röntgenaanval is echt magisch!!

xxxx


Yorrick schreef op: 31.08.16 18:19

Hoi Lex,

Je hebt in beide gevallen gelijk. Ik heb die twee puzzeltjes aangepast zodat ze nu wel een goed antwoord hebben. Bedankt voor het opmerken en nog veel plezier en succes met het oefenen!


Lex schreef op: 31.08.16 13:19

Wat een heerlijke site. Eindelijk de mogelijkheid ( en de tijd ) om echt te leren schaken. Twee vragen: bij de oefeningen mat in 1 is bij oefening 6 Td8 ook een optie. Is nog nergens gemeld zie ik, dus ik ben bang dat ik iets over het hoofd zie.
Bij oefening 16 staat de zwarte koning reeds schaakmat, naar mijn idee. Als oplossing wordt gegeven La4, maar daar staat de loper reeds.

Met vriendelijke groet,

Lex.


Yorrick schreef op: 23.07.16 15:28

Hoi Ingrid,

De dame kan de toren inderdaad slaan, maar deze staat verdedigd door de toren op d1. Dus na 1. Td7+ Dxd7 2.Txd7 heeft wit een dame gewonnen voor een toren. Je moet de principes van aanvallen en verdedigen dus goed meenemen bij tactiek.

Succes met de andere tactieken!


Ingrid schreef op: 21.07.16 21:39

Goedenavond,

Wat een goede website met fijne uitleg over schaken! Ik ben sinds gister al met veel interesse aan het lezen.

Nu ben ik bij de tactieken van de dubbele aanval, en heb ik een foutje ontdekt. Waarschijnlijk bedrijp ik iets gewoon niet helemaal goed, dus hierbij mijn vraag om uitleg.
Bij oefening 4 van de dubbele aanval, is de uitkomst dat de witte Toren de Zwarte Dame en de Koning aan kan vallen.
Maar de zwarte Dame is toch in de mogelijkheid om als reactie hierop de witte Toren te slaan, of vergis ik me?
Dan zou de dubbele aanval niet geslaagd zijn.

Alvast bedankt voor je uitleg!!

Groetjes Ingrid


Yorrick schreef op: 28.06.16 17:52

Hoi Sandhya,

Er zijn geen vaste richtlijnen qua leeftijd, het beste kan je gewoon een schaakclub in de buurt opbellen of hij een proefles mee kan doen! Met schaken kan je nogal jong beginnen.


Sandhya Ramsamoedj schreef op: 27.06.16 18:02

Hallo,

ik wens mijn zoon van 6 jaar op schaaklessen te zetten. Zijn er richtlijnen qua leeftijd enzo?

grtn


Hans Jacobs schreef op: 16.06.16 11:09

Oké, bedankt.

Er is trouwens wel iets mis met mijn oude pc, want deze conversatie kan ik thuis niet zien. Misschien heb ik iets aan de instellingen veranderd wat onvoorzien ongunstige gevolgen heeft gehad. Ik kom echter regelmatig hier in de bieb, dus kijk hier. Groeten.


Yorrick schreef op: 15.06.16 17:57

Hoi Hans,

Dat ligt niet aan jou. Die artikelen staan op de planning maar heb ik nog niet geschreven. Zodra ik deze geschreven heb plaats ik de links naar de betreffende artikelen.

Groeten,

Yorrick


Hans Jacobs schreef op: 15.06.16 13:24

Er zijn een aantal links onwerkzaam, bijvoorbeeld op de eindspelpagina werken Lucena en die voor gevorderden niet. Zijn ze bewust ooit uitgeschakeld of ligt dat aan bijvoorbeeld mijn oude Windows-versie (Vista)?


Yorrick schreef op: 08.06.16 00:58

Hoi Jeroen,

Ik geloof dat de schaakpuzzels nu weer werken!


jeroen schreef op: 03.06.16 09:20

Waarom werken de schaakpuzzels niet meer?
Kan iemand even een linkje herstellen?


Jeremy schreef op: 14.05.16 22:28

Bedankt voor de leerzame site.


Yorrick schreef op: 01.03.16 16:21

Hoi Bert,

De notatie van schaken staat uitgelegd in het kopje 'Schaken voor beginners', of je kan die link volgen. Ik begrijp dat die notatie in het begin lastig is, ik probeer ook in die sectie en bij de tactiek niet al te veel notatie te gebruiken.

Het strategie onderdeel is vooral gericht op schakers die al iets meer ervaring hebben (ook met notatie) en dat dus iets makkelijker kunnen 'lezen' en volgen.

Veel schaakplezier nog!


Bert schreef op: 29.02.16 19:16

Super site!
Bedankt voor de duidelijke uitleg, had net eens schaak gespeeld tegen de pc en zag dat ik er niets van bakte.
Na eens de regels, tactiek en strategie door te lezen heb ik 2 keer na elkaar gewonnen.

Wel zou ik ergens je notatie uitleggen, ofwel heb ik erover gekeken. Het was redelijk moeilijk om te weten welke schaak-bewegingen je soms bedoelde voor iemand die niets van schaak kende.

Bedankt!


Ruben schreef op: 02.02.16 21:26

Ik ga morgen een bord kopen. Bedankt voor de uitleg.


Yorrick schreef op: 03.09.15 16:11

Bedankt voor de complimenten.

Hoi Peter, dat stuk waar ik naar verwijs heb ik verwijderd, want het was naar mijn mening niet goed genoeg. Ik ga het de komende maanden een keer opnieuw maken.

Hoi Michael, over een maandje ga ik weer nieuwe content toevoegen!


Michaël schreef op: 27.08.15 08:43

Hoi,

hartelijk dank voor de heldere uitleg ! Na het doornemen (en naspelen van de voorbeelden) van heel de site hoop ik stilaan wat meer te leren begrijpen van de mysteries van, het voor mij meest wonderbaarlijke & fascinerende spel, dat Schaken maakt tot een spel met een ziel ! En als ooit het boek "Silman's Complete Endgame course" mijn pad kruist zullen mijn ogen het verslinden ;-) By the way: wat ik tot hiertoe las over dat boek herken ik ook op uw site, erg leuk !
Succes nog met de site en ik wacht geduldig op meer inhoud ... ondertussen is er veel tijd nodig om alles te laten doordringen en veel oefening-, schaakpuzzels- en speelplezier te beleven.


Peter schreef op: 17.08.15 09:31

Hallo,
Eerst compliment voor deze mooie en duidelijke site. Lees er regelmatig op.
Ik heb wel een vraagje. Bij Strategie over Goed Paard tegen zwakke loper schrijf je "De complete strategische uitleg over paarden staat beschreven bij de elementen."
Waar bedoel je dat ik dit lezen kan? Daar waar beschreven staat wat een paard kan en mag?


Catharina Brauckmann schreef op: 15.08.15 16:19

Hallo,

Ik speel met plezier tegen de computer, niveau easy. Alleen als de computer aan het thinking is, blokkeert het programma vaak, i.e. hij blijft maar denken. Kan ik dit oplossen? Bedoel je met oefenen de oefeningen uit de theorie?

Met vriendelijke groet,
Catharina
catharina.brauckmann@telenet.be


Yorrick schreef op: 08.08.15 15:15

Hoi Willem,

Hoe lang je per dag moet oefenen hangt af van je huidige niveau en je doelen (en de tijd die je hebt!).

Met deze informatie kan ik dus alleen wat algemene tips geven om jezelf te verbeteren:

Focus op de dingen die je echt beter gaan maken; iedere schaker met een rating kleiner dan 1500 kan de grootste vooruitgang boeken door tactiek te trainen: verdeel de tijd die je met schaken bezig bent dus als volgt: 60% tactiek oefenen, 20% schaken, 20% strategie en openingen. Veel beginners spelen te veel en oefenen te weinig.

Als je op internet schaakt, speel niet te snelle partijen. Tenzij je op een wat hoger niveau speelt heb je de tijd nodig om redelijke zetten te produceren, speel dus voornamelijk 5-15 min pp, en niet te veel 1-3 min. Veel partijen spelen is niet belangrijk, iets leren van de partijen die je speelt wel. Sta na een partij even stil bij hoe het ging: ging de opening goed? Speelde ik actief genoeg? Waarom won ik / waarom verloor ik?

Tactiek is super belangrijk en bepaalt bijna alle partijen op amateurniveau. Als je stappen wil maken naar een hoger niveau, bouw de discipline in om tactiek puzzeltjes te doen die passen bij jouw niveau. Gebruik de dode momenten van de dag (tijdens het koken, tanden poetsen, in de trein etc etc.) om puzzeltjes te maken. Consistent (uitdagende) puzzeltjes maken geeft garantie tot beter schaken, want het verbeterd superveel aspecten die je in partijen gebruikt.

Hopelijk helpt dit, als je meer tips wil, maak dan nog een berichtje met wat informatie van je niveau, ~leeftijd etc. (speel je bij een club of alleen op internet?)

Succes!


Willem schreef op: 07.08.15 17:39

Vandaag wil ik beginnen met goed leren schaken en vond deze site. Ik kan de site niet onder favorieten zetten. Kunje me adviseren hoe lang ik per dag moet oefenen en hoe ik me zelf kan verbeteren?


Anna schreef op: 18.04.15 00:06

Ik vind de 'take back' knop erg handig. Is het wellicht mogelijk een 'hint' knop te installeren?


Roger Lacquet schreef op: 19.03.15 23:25

Toevallig al zoekend heb ik deze schaaksite opgemerkt,vervolgens een geraadpleegd. ALS SCHAAKLIEFHEBBER was ik zeer gecharmeerd, een ZEER toffe site. IK WIL ALTIJD BIJLEREN INVERBAND MET SCHAKEN. Ook interessante links. Ik vind het een schitterende schaaksite, hier kom ik zeker terug.
Ik zou hem graag bij mijn favorieten zetten, maar dat gaat niet, spijtig.Ik zal hem telkens moeten opzoeken, maar dat zal ik graag doen.
Ik zeg altijd blijf steeds leerling dan wordt ge meester. Ik sluit met mijn hartelijk groeten.
Roger Lacquet. Beeldhouwer.


Yorrick schreef op: 15.02.15 17:13

Hoi Henk,

Probeer de tips in de artikelen bij Schaken voor beginners nog eens te bekijken en toe te passen. Probeer in de opening je stukken te ontwikkelen, en bij elke zet goed op te letten welke stukken aangevallen en verdedigd staan.

Succes en groeten!


Henk schreef op: 06.02.15 14:37

Heeft er iemand tips om van de computer te winnen? Ik heb al meerdere malen in easy mode geprobeerd de computer te verslaan, maar hij maakt me echt keihard in. Frustrerend! :)


Lisa schreef op: 20.01.15 17:26

Ik heb niks gezegd, maar als jij Jolanda bent van mijn school heb ik het wel op school gezegd.


Jolanda schreef op: 20.01.15 17:24

Misschien kan je zoals Lisa ook al zegt wat oefeningetjes maken dan kam iedereen het uitproberen. En kan je ook de herdersmat uitleggen een vriend heeft het me wel eens verteld, maar het is nog steeds heel erg onduidelijk voor mij. Als je dat doet zou de site nog beter zijn dan het nu al is. Het is voor de rest een helemaal super goede site geworden. Dank je wel!

Groetjes Jolanda


Stan schreef op: 19.01.15 10:53

Ik ben nederlands kampioen.


Theo van Hommel schreef op: 13.01.15 19:43

Zeer leerzaam, veel stof samengevat in heldere thema's.

Zeer bedankt, ben benieuwd of er nog aan toegevoegd gaat worden....

Met vriendelijke groeten.


Remco schreef op: 12.01.15 19:13

Mooie site en wat wordt alles helder uitgelegd!


Yorrick schreef op: 18.11.14 13:15

Hoi Bas,

Bedankt voor je compliment! De andere onderdelen gaan er zeker komen, ik ga er een aantal maken in de kerstvakantie want dan heb ik wat vrije tijd. Ongeveer een jaar terug ben ik met het eindspel onderdeel van de site begonnen en heb toen een aantal onderwerpen die het meest belangrijk zijn opgeschreven (en een aantal uitgewerkt). Uiteindelijk gaan alle items er komen (en meer, want een site is natuurlijk nooit echt af).


Bas schreef op: 17.11.14 14:37

Hoi Yorrick, ten eerste: compliment voor je site! Erg overzichtelijk en heldere uitleg. Vraag: bij Eindspel zijn er verschillende items die niet aangeklikt kunnen worden (met name voor de gemiddelde en gevorderde speler). Gaat dat in de toekomst nog wel komen? Groet Bas


Yorrick schreef op: 13.08.14 20:07

Hey Eugene,

Je hebt deels gelijk, het voorbeeld is niet super zuiver voor een beginner, maar is misschien daardoor uitdagend. Na 1. Dg8+ Te8 heeft wit twee manieren om toch voordeel uit deze tactiek te halen. De eerste is 2. Dxe8 Lxe8 3. Lxc6 Lxc6 en wit heeft een kwaliteit gewonnen. Nog beter is: 2. Lxc6 Txg8 3. Lxd7 en wit heeft een loper gewonnen. Al met al is de tactiek dus wat dieper dan een hele zuivere aftrekaanval, maar toch succesvol voor wit! Ik zal dit erbij zetten in het antwoord. Goed opgemerkt!


Eugene schreef op: 13.08.14 17:51

Interessante site! Bedankt daarvoor. Wel nog even kijken naar oefening 3 van de tactiek 'Aftrekaanval'. Te8 kan de aanval simpel afslaan, toch?


Jay schreef op: 30.06.14 19:11

hoi Yorrick,
wat een geweldige site, en zo tof van je,dat je dit gratis online schenkt.
Dank je hartelijk!!!
groet,
Jay


chantal schreef op: 10.05.14 16:57

Geweldig! Mijn vader wilde mij vroeger altijd leren schaken, maar als klein meisje danste ik liever... Nu kan ik hem verrassen met een potje schaken!(eentje waarbij hij zijn best moet doen om van mij te kunnen winnen). Super site, bedankt!


Jennifer schreef op: 13.04.14 16:56

Ik wou al een tijdje leren schaken, maar wist nooit goed hoe te beginnen. Dankzij deze site ben ik zeker van dat het me binnen de kortste keren gaat lukken!

Jennifer


Yorrick schreef op: 27.03.14 19:55

Hoi Harry,

Bedankt, ik zal het dit weekend verbeteren! Dit soort tips zijn altijd welkom, daar wordt het alleen maar beter van. Binnenkort voeg ik nog een zeer fraaie (recente) partij van Kramnik met een stuk buitenspel toe, dus kijk over 1-2 weken nog eens!

Yorrick


Harry46 schreef op: 27.03.14 15:18

Hoewel ik niet Piet heet, toch iets pietluttigs.
Bij de insluitpartij Winter-Capablanca staat op zet 26 ...Rxb3,
maar dat moet uiteraard ...Txb3 zijn.
Compliment voor de leuke site. Ben weliswaar een oudere schaker ('46), maar moet nog veel leren.


Yorrick schreef op: 22.03.14 21:56

Inderdaad Kees! De stappenmethode is goed om tactiek te oefenen. Op mijn site hoop ik juist ook strategie toegankelijk en begrijpelijk te maken voor schakers van verschillende niveau's! Vaak leidt goede strategie tot winnende tactiek.


Kees schreef op: 12.03.14 19:27

Naast het stappenplan is dit een goede aanvulling. Waar het stappenplan m.n. over tactische onderwerpen gaat, wordt hier juist aan de strategie bij het schaken aandacht geschonken. Boeken over strategie zijn vaak veel te uitgebreid en diepgaand. Dit is ook voor beginners goed behapbaar.

Dank.


Yorrick schreef op: 08.03.14 10:52

Hoi Rob,

Leuk om te horen dat de site goed bevalt. Ik neem je tip mee en zal het binnenkort verbeteren. Als je nog meer informatie wilt over bepaalde onderdelen laat het maar weten, want ik ben op het moment weer nieuwe stukken aan het schrijven voor de site.

Groeten, Yorrick


Rob Dollekens schreef op: 08.03.14 08:48

Prachtige leerzame site.
Precies wat ik nodig had.
Als ik een (top)schaker zie denken, vroeg ik me af "Waar denk zij/hij nu over".
Het begin van het antwoord heb ik door jouw site gevonden. Nu nog leren en oefenen.
Complimenten!
Ook een klein verbeterpuntje: als je bij de stukken uitleg de loper en de dame op een wit veld zet zijn de diagonalen (op de ipad) beter te zien.

Groet


Hallo schreef op: 18.02.14 21:13

Hallo mensen van schaakzone, ik heb op deze site heel veel geleerd over hoe je beter kan schaken. Bij mij op school in de klassenstrijd doe ik mee bij schaken. Ik heb een uur op deze site gezeten en ik nu eerste van de klas geworden!!! Dank jullie wel voor deze site!!


Piet schreef op: 24.11.13 05:43

Ik was vroeger een goede schaker. Ik heb het ongeveer 10 jaar niet meer gedaan en ik pak het nu weer op. Bedankt voor je info, alles komt langzaam weer terug :-) Goede, duidelijke en leerzame site!!


Edmond schreef op: 20.11.13 13:30

Hallo, ik ben het. Leuke site en soms leerzaam.


chris schreef op: 20.11.13 13:27

Hoe moet je schaken?


Issa schreef op: 06.09.13 16:47

Heel handig, leuk en leerzaam.


Edmond schreef op: 22.07.13 19:17

Beste mensen, ik heb alles eens rustig doorgelezen, maar ik denk dat ik het veel te moeilijk ga vinden.


Yorrick schreef op: 23.06.13 16:52

Beste Guido,

Voor het schaken tegen de computer moet je enerzijds de Java runtime environment op je computer hebben, en afhankelijk van je browser, moet je de java plugin misschien toestemming geven. Dit is uiteraard compleet veilig. De advertenties zouden bij mijn kennis daarbij geen problemen moeten geven, omdat deze volledig los staan van het schaakprogramma.

De advertenties staan op de site om voor mij de hostingkosten eruit te halen, en zo alle content te kunnen delen met geinteresseerde schakers. Dit probeer ik op een manier te doen zodat het zo min mogelijk hinderlijk is bij het gebruik van de site!

Hopelijk ben je hiermee geholpen en lukt het om te schaken tegen de computer.


Guido Eckhardt schreef op: 23.06.13 08:36

Wegens een conflikt met de adverteerders kan er nergens geschaakt worden tegen de computer.

Kan uw organisatie daar wat aan doen?


Yorrick schreef op: 22.06.13 16:23

Hoi Hans,

Deze tactiek lijkt op het principe van Röntgenstraling, vernoemd naar de natuurkundige Willem Röntgen als ik het me goed herinner. Ik zie inderdaad dat ik het nogal slordig door elkaar heb gebruikt in het artikel, en zal dit spoedig verbeteren :) Bedankt voor de tip!


Hans van Rossum schreef op: 22.06.13 13:44

Is het nou rontgen of rontchen; de knsb heeft ook een moeie app om te oefenen.


Yorrick schreef op: 22.06.13 11:20

Beste Bernadet,

Op de korte termijn gaat het eindspel onderdeel er niet komen. Het einde van het schooljaar is nu iets te druk qua studie en werk. Hoewel ik er al meerdere keren aan ben begonnen blijft het onderdeel over eindspel lastig, omdat het ontzettend breed is en sterk afhangt van het niveau van de leerling. De beginnende schaker die ik met name probeer aan te spreken in de beginners hoek heeft hierin hele andere behoeften dan de gevorderde speler die meer geinteresseerd zal zijn in de strategische artikels. Ik kan/zal dus geen belofte doen wanneer dit eindspelonderdeel wel gaat komen. Nogal vaak verander ik namelijk van plan wanneer ik geinspireerd raak door de partijen die ik zie.

Wat ik wel zal doen is je een goed boek over eindspel aanraden. Ik doe dit meestal niet snel op mijn site, omdat ik zeker niet als opdringerige verkoper over wil komen. Aan de andere kant geef ik je natuurlijk graag advies als je dat wil! Het boek Silmans complete endgame course is ingedeeld op ratingniveau's en dus geschikt voor elk niveau. Bovendien is het goed uitgelegd en begrijpelijk vergeleken bij veel andere eindspelboeken die meer als naslagwerk dienen. Hopelijk ben je hier iets mee geholpen.


Bernadet schreef op: 22.06.13 09:46

Zijn er nog plannen voor het eindspel?? Als dat niet zo is, zou het wel fijn zijn als dat eerlijk gezegd wordt, zodat mensen niet hoopvol zitten te wachten.

Desnoods een link naar een andere site?


Jhonny schreef op: 08.05.13 19:59

Ik wil ook graag leren schaken, ik heb namelijk 6 broers die het min of meer kunnen, dus u begrijpt de rivaliteit..


Gert schreef op: 24.04.13 01:56

Bedankt voor de fijne uitleg.
Sinds kort aan het schaken, tegen de computer.
HD chess app. Nog niet gewonnen van beginner.
Ben wel nieuwsgierig naar eindspel.


Joachim schreef op: 20.04.13 12:02

Mooie heldere site dit! Komt er ook nog een stuk over verschillende soorten openingen, of kijk ik er over heen?
groet,
Joachim


Rick schreef op: 14.04.13 18:33

Toffe site is dit. Hopelijk maken ze een uitgebreidere versie hiervan met een ranking voor de puzzels etc.


Yorrick schreef op: 05.04.13 18:17

Beste Rima,

Om op deze site te kunnen schaken tegen de computer moet je de Java (runtime environment) hebben en uitvoeren.

Het kan zijn dat je deze niet hebt, of dat deze geblokkeerd wordt door je browser of internetbeveiliging. Je moet deze dus zien toe te staan, dit is uiteraard compleet veilig.

@Hans, eindspel komt nog een keer. Eerst heb ik plannen voor nog een deel over strategie.


Rima schreef op: 03.04.13 01:36

Ik wil schaken tegen de computer, maar het bord verschijnt niet.


Hans schreef op: 14.03.13 16:43

Eindspel werkt nog steeds niet. Zijn daar nog plannen voor?


Michel schreef op: 09.02.13 12:47

Goede site; kan er zeker m'n voordeel mee doen! Enfin, mijn dank. Keep up the good work...


Adrie schreef op: 25.01.13 14:57

Prima site, alleen eindspel werkt niet.


Christa schreef op: 13.12.12 14:27

Super site. Ik kon echt niet schaken maar het begint er nu echt al op te lijken!


Alan schreef op: 12.08.12 21:11

Ja, waarom kunnen we niet bij Eindspel?
Prachtige site met nuttige informatie! :)

Groeten van Argentinië!


Peter Boll schreef op: 23.06.12 22:06

Mooie instructieve website.


Yorrick schreef op: 22.08.11 14:41

De onderdelen Tactiek, Strategie en eindspel ben ik nog aan het maken. Hier zit flink wat tijd in. Ik ben op het moment het strategie onderdeel aan het maken. Deze kan je binnenkort bekijken.


Chico schreef op: 21.08.11 02:39

Een fijne website!


Wilco schreef op: 28.07.11 19:48

Hoi, deze site heeft me veel geholpen. Eindelijk een site waar alles goed uitgelegd staat!